Rižoto od čička


Sastojci:

2 šalice isjeckanog crvenog luka
2 šalice isjeckanog ili naribanog čičkovog korijena
3 šalice kuhane smeđe riže
2-3 žlice ulja, morska sol ili umak od soje
1 žlica sjeckanog peršina

Priprema: Luk se pirja na zagrijanom ulju dok ne postane staklast, doda se čičkov korijen i malo vode, te prstohvat soli. Poklopljeno se pirja 15-20 minuta, doda se kuhana riža. podlije malo vode i poklopljeno kuha na laganoj vatri dok čičak ne smekša. Pri kraju se doda 2 žlice umaka od soje ili još malo soli i prokuha 2-3 minute. Neposredno prije nego se posluži pospu se sjeckanim peršinom. U nedostatku smeđe riže može se upotrijebiti bijela (glazirana) riža, ali se ona bez kuhanja dodaje pirjanom povrću. Jedna šalica riže se zalije sa 2 šalice vode. Kuha se dok riža ne omekša.

Ovo jelo može bili lagana večera uz zelenu salatu, a uz dodatak kuhane mahunarke (grab, leća, slanutak, soja ili tofu sir od soje) i malo kuhanog ili parenog zelenog povrća potpun je obrok.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi