Sastojci:
2 šalice mrkve izrezane na štapiće
1 šalica čička isjeckanog na štapiće
1 žlica ulja, morska sol ili umak od soje
Priprema: Ulje se zagrije i na njemu 2-3 minute pirja čičak, doda se mrkva i zajedno pirja još 2-3 minute. Zatim se ulije voda do pola povrća, doda malo soli ili umaka od soje i poklopljeno kuha dok povrće ne omekša. Na kraju se doda još malo soli ili umaka od soje i kuha bez poklopca da ispari sva tekućina.
Ovo je slatko jelo (ako ga ne presolimo). Poslužuje se uz kuhanu žitaricu i salatu, a može biti i prilog u klasičnoj kuhinji. Čičak se dodaje juhama od povrća, a izrezan na tanke dijagonalne listiće, umočen u smjesu od brašna i vode te ispržen u dubokom ulju vrlo je tečno jelo.
Nema komentara :
Objavi komentar