Pikantno jelo od kuhane raži


Sastojci:

350 g kuhane raži
50 g maslaca ili 2 žlice ulja
2 žlice usitnjenog začinskog bilja (peršin, ljupčac, vlasac, majčina dušica, čubar)
1 list lovora
150 g pikantnog sira (gauda) ili dimljenog tofua
1 žlica juhe od povrća
začini po ukusu, kari, mljevena slatka paprika ili mažuran

Priprema: Zrnje raži namočite preko noći. Sutradan ga zakuhajte u vodi s listom lovora i žlicom juhe od povrća. Kuhajte raž na tihoj vatri dok potpuno ne omekša (oko jedan sat). Kad se raž skuha, ostavite je još neko vrijeme na zagrijanoj ploči da bubri. Ocijedite je. izvadite lovor pa u još vruću raž umiješate maslac i nasjeckano bilje. Začinite karijem, mljevenom slatkom paprikom ili mažuranom. Sir naribajte i ponudile posebno.

Uz kuhanu raž poslužite salatu od ribane mrkve i komorača ili kuhanu prokulicu posutu orasima, ili endiviju. Umjesto sira kao prilog možete ponuditi umak od šampinjona ili od povrća, pirjano povrće, pirjane gljive, ili dodatke jednostavno umiješati u raž.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi