Sastojci:
1 šaran
čička koliko je težak šaran
1/2 do 1 šalice grančica i listića čaja bancha zamotanih u gazu
začin miso
1 žlica svježeg đumbira
mladi luk
Priprema: Kupite živog šarana i pažljivo mu izvadite žučni mjehur, žutu gorku kost, a sve ostalo se izreže na komade veličine 2.5 do 5 cm. Izrežite čičak (može i 2-3 puta više od ribe) na kolutiće i sve stavite u ekspres lonac. Već za čaj upotrijebljene grančice i listiće banche zamotajte u gazu i stavite u lonac. Čaj će tijekom kuhanja pridonijeti omekšavanju kostiju, ljuski i peraja i učiniti ih probavljivijima. Ulijte vodu ili čaj bancha da pokrije ribu i čičak. Kuhajte pod tlakom oko 1 sat. Kad se tlak smanji, otkrijte i dodajte miso (pola do jedne žličice na šalicu juhe) i naribani svježi đumbir. Ukrasite narezanim mladim lukom i poslužite vruće. U ovo se jelo može dodati pola čička i pola mrkve.
Ova je juha okrepljujuća i izvrsna za obnavljanje snage i vitalnosti, te otvaranje energetskih tokova u tijelu.
Nema komentara :
Objavi komentar