Jaja za njegu kose i kože lica

Osim u kulinarstvu jaja su multitalenti i u kozmetici, pa zavirite u svoj hladnjak i spremite pakung za kosu ili masku za lice.


Naši hladnjaci nezamislivi su bez jaja. Često ih kuhamo ili pečemo. S jajima mijesimo tjesteninu, kolače i druge slastice te kuhamo kreme i spravljamo različite slatke i slane umake. No, osim u kulinarstvu jaja su multitalenti i u kozmetici. Pripravci na bazi jaja mogu oživjeti beživotnu kosu i oporaviti suhe i ispucale vrhove ili nam pomoći da se riješimo proširenih pora i revitaliziramo umornu kožu lica. Stoga zavirite u svoj hladnjak i spremite neki od brojnih kućnih pripravaka za njegu kose i kože. Po mogućnosti za pakunge i maske koristite jaja iz ekouzgoja koja između ostalog sadrže dva puta više vrlo vrijednih, žutih pigmenata.

U pravilu pakunge za kosu nanosite na prethodno opranu i vlažnu kosu. Da biste pojačali njihovo djelovanje, na glavu stavite plastičnu kapu za tuširanje i zamotajte je ugrijanim ručnikom. Pakunge držite 15 do 20 minuta, a potom kosu dobro isperite mlakom vodom da se jaja ne stvrdnu, a po potrebi i vrlo blagim šamponom.

Maske za lice

Osim prstima, na kožu ih možete nanijeti kuhinjskim kistom ili u njima izdašno namočite kozmetičke pamučne blazinice i posložite ih po licu. Maske za lice, baš kao i pakunge za kosu nakon 15 do 20 minuta djelovanja dobro isperite mlakom, ne vrućom vodom, kako se jaja ne bi skrutila.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi