Zobeni žganci


Sastojci:

300g zobi
70g prosa
70g pšenice
1 žlica meda ili ječmenog slada
50g vrhnja ili vrhnja od soje
malo cimeta
70g lješnjaka
morska sol i voda

Priprema: Žitarice sameljite srednje grubo ili izmiješajte gotovo brašno. Zakipite u loncu 1l vode s malo soli. U kipuću vodu uspite brašno i uz miješanje kuhajte tiho 5 minuta. Ostavite na toplom da buja najmanje 2 sata. U tople žgance umiješajte vrhnje i med ili slad i cimet. Istresite u zdjelu za posluživanje i ukrasite poprženim i mljevenim lješnjacima. Takve žgance ponudile sa svježim jagodičastim voćem ili pireom od jabuka. Umjesto meda možete žgance kuhati sa grožđicama, a umjesto vrhnja dodati malo sezamovog maslaca (tahini).

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi