Keksi od zobenih pahuljica


Sastojci:

1,5 šalica cjelovitog pšeničnog (graham) brašna
1,5 šalica zobenih pahuljica
1 šalica namočenih i prstohvatom soli posoljenih (da bude slađe) grožđica (rozina)
4 žlice ulja od kukuruznih klica (može i suncokreta) ili 2 žlice sezamovog maslaca (tahini)
2 šalice ribanih jabuka ili kuhane buče morske soli na vršku noža, vode po potrebi

Priprema: Pomiješajte posebno suhe sastojke i posebno tekuće i tek tada ih izmiješajte zajedno.

a) s jabukama: Ako dodajete jabuke masa se radi rjeđe i izlije u nauljeni pobrašnjeni lim, te se pospe sezamovim sjemenkama i stavi peći na 180C . Pečeni keksi se izrežu na kocke ili štapiće.

b) sa bučama: Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte kuhanu protisnutu (pasiranu) buču i ostale tekuće sastojke, zamijesite tijesto, razvaljajte da bude debelo 1 cm i s čašom ili "modlicama" režite kekse željenih oblika. Pecite na 180C dok ne porumene.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi