Sastojci:
200g zobenih pahuljica
200g mladih kopriva
2 žlice crnog brašna
morska sol, ulje za prženje
Priprema: Zobene pahuljice prelijte kipućom vodom i ostavite da nabubre. Koprive očistite, operite, poparite kipućom vodom, ocijedite i nasjeckajte. Pomiješajte koprive s ocijeđenim pahuljicama, umiješajte brašno (može 1 žlica heljdinog ili sojinog brašna) i malo posolite. Žlicom vadite male popečke i pržite ih na vrelom ulju dok ne požute. Ponudite ih vruće s pirjanim povrćem i zelenom salatom.
Zobene pahuljice se mogu kombinirati s kuhanim žitaricama (ječam, smeđa riža, proso) uz različite vrste povrća (poriluk, mrkva, luk, češnjak, celer, peršin) pa se dobiju nova jela s različitim okusima.
Nema komentara :
Objavi komentar