Sastojci:
0,5 kg mladog lišća koprive
3 žlice kukuruznog brašna
2 dcl mlijeka (sojinog ili kravljeg)
2 glavice crvenog luka
voda od kuhanja luka
vrhnje (obično ili napravljeno od sojinog sira tofua)
peršinov list i morska sol
Priprema: Koprivu blanširajte u kipućoj vodi, procijedite i sitno nasjeckajte, ili izmiksajte s malo vode od blanširanja. Skuhajte luk narezan na četvrtine u pola litre vode i dodajte prstohvat soli. Kad se ohladi izmiksajte ga ručno ili u mikseru s dijelom vode od kuhanja. Na suhoj tavi popržite kukuruzno brašno (dok ne zamiriše), zalijte hladnim mlijekom i miješajte da se raskuhaju grudice. Dodajte usitnjenu koprivu i luk i prema željenoj gustoći juhe još vode od kuhanja luka. Posolite i pustite da kratko prokuha.
Prije nego poslužite pospite sitno sjeckanim peršinovim lišćem. Uz ovu juhu poslužite domaći kruh s kvasom ili popržene kockice crnog kruha i kiselo vrhnje ili vrhnje od sojinog sira tofua, koje se dodaje izravno u tanjur s juhom.
Nema komentara :
Objavi komentar