Sastojci:
300g pastrnjaka
140g korabice
1 žlica brašna
1 glavica luka
2 žlice ulja
1 žlica juhe od povrća
2 kisela krastavca
1dl kiselog vrhnja
mažuran, kim, sol, 1 žličica senfa
Priprema: Pastrnjak i korabicu operite, ogulite i narežite na kockice. Luk ogulite i nasjeckajte. U zdjeli ugrijte ulje, propirjajte na njemu sjeckani luk sa žlicom vode, pa kad luk uvene, dodajte pastrnjak, korabicu, mažuran, kim, zamućenu juhu od povrća i zalijte toplom vodom. Kuhajte poklopljeno na tihoj vatri dok povrće no omekša. Osolite i zapaprite po ukusu.
Dok se varivo kuha, nasjeckajte kisele krastavce. Gorčicu pomiješajte s brašnom, razmutite vodom pa zajedno s nasjeckanim krastavcima dodajte u varivo. Kratko prokuhajte da se varivo spoji, maknite s vatre te umiješajte kiselo vrhnje. Ponudite toplo uz odreske od soje ili popečke od povrća.
Nema komentara :
Objavi komentar