Sastojci:
300g pastrnjaka
150g suhog graha
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 list lovora
3 žlice ulja
1 žličica mljevene slatke paprike
1 žličica brašna, sol i papar
Priprema: Grah proberite, namočite ga preko noći, a sutradan ocijedite i zakuhajte u svježoj vodi. Pastrnjak operite, ogulite, uzdužno gu raspolovite i narežite na ploškice. Istresite ga u polukuhani grah, dodajte lovorov list i kuhajte dok grah i pastrnjak ne omekšaju. Tada u tavici ugrijte ulje. prepržite na njemu sjeckani luk i zdrobljeni češnjak, pa kad luk uvene uspite žlicu brašna i slatku papriku. Promiješajte dva do tri pute da se brašno malo proprži. Zalijte s malo vode pa sve vratite u grah i kuhajte dalje dok grah i pastrnjak ne budu sasvim gotovi. U međuvremenu izvadite lovorov list, osolite, popaprite, zalijte još žlicom hladnog ulja. promiješajte i ponudite. Ovo je varivo vrlo hranjivo, a začini će neutralizirati slatkast okus pastrnjaka.
Nema komentara :
Objavi komentar