Sastojci:
400g pastrnjaka
2dl piva, brašno, mrvice, umak od hrena, sol
Priprema: Pastrnjak operite, ogulite i stavite kuhati sa začinom po želji i malo soli. Kuhajte ga pod poklopcem dok sasvim ne omekša. Izvadite ga, ocijedite i osušite. Kuhani pastrnjak narežite na 1 cm debele ploške, a donji, uži dio korijena prerežite uzdužno. Ploške pastrnjaka uvaljajte u brašno, pivsko tijesto i mrvice. Pržite ih u vrućem ulju dok ne porumene. Izvadile na zagrijani pladanj (pokriven dvostrukom papirnatom salvetom da upije višak ulja) i ponudite s umakom od hrena, zelenom ili nekom miješanom salatom po želji.
Pivsko tijesto za pohanje (umjesto jaja)
Od piva, vode, brašna (pola integralnog, pola 850) i soli napravite tijesto malo gušće nego za palačinke i u njega močite svaku plošku pastrnjaka prethodno uvaljanu u brašno. Ako izostavite mrvice imat ćete pariški način pohanja.
Umak od hrena
Sastojci:
1 šalica vode ili temeljca od povrća
1 žlica soja umaka
pola šalice naribanog hrena
1 žlica kuzua ili gustina
Priprema: Vodu i soja umak dovesti do vrenja, dodati naribani hren i nakon 2 minute kuhanja dodati kuzu ili gustin razmućen sa 3 žlice hladne vode. Sve kratko prokuhati i preliti preko pohanog pastrnjaka.
Nema komentara :
Objavi komentar