Sastojci:
200g heljdina brašna
200g brašna tip 850
200g svježeg sira ili tofua
50 g ribanog parmezana ili dimljenog tofua
1 češanj češnjaka
nekoliko listića kadulje, sol
Priprema: Heljdino i brašno 850 izmiješajte, dodajte malo soli i toliko mlake vode da možete umijesiti čvrsto tijesto. Razvaljajte tijesto na dasci u list debljine 3 mm i narežite ga na široke rezance. Skuhajte rezance u obilno osoljene vode, ocijedite ih i slažite na zagrijani pladanj za posluživanje u slojevima: najprije sloj tijesta, pa sloj lisnato narezanog sira, pospite ribanim parmezanom, pa tako nastavile dok ne potrošite sve namirnice. Prije posluživanja zagrijte u tavici malo ulja, prepržite na njemu cijeli češanj češnjaka s listićima kadulje, pa kad počne žutjeti, izvadite ga i prelijte tijesto. Ponudite toplo.
Nema komentara :
Objavi komentar