Pita zeljanica


Sastojci:

0,5 kg kopriva
8-10 debljih listova za savijaču
0,5 kg sira (sojinog ili svježeg kravljeg)
3 žlice kukuruznog brašna
pola litre mlijeka (sojinog ili kravljeg)
ulje i sol

Priprema: Koprivu blanširajte, procijedite i usitnite. Lim nauljile i položite 1 list tijesta za savijaču. Popržite kukuruzno brašno i zalijte mlijekom (kaoza zelenu juhu), dodajte koprive i posolite. Neka smjesa bude gustoće kao za palačinke. U tu smjesu razmrvite kravlji ili sojin sir, uvaljajte polovice zgužvanih listova tijesta, lagano stisnite među dlanovima i tako dobivene lopte slažite na pripremljeni lim. Kada ste ispunili cijeli lim, možebitni ostatak smjese za namakanje tijesta prelijte preko lopti u limu. Preko svega stavite 1 cijeli list tijesta, nauljite, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180-200C dok ne porumeni. Režite na kocke i poslužite kao desert, toplu večeru ili užinu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi