Kuhana smeđa riža


Sastojci:

1 šalica smeđe riže
1,5 šalica vode
prstohvat morske soli

Rižu operite, odlijte vodu sa eventualnim nečistoćama, a zatim procijedite. Može se namakati 2-3 sata ili pržiti na prethodno zagrijanom tiganju (bez ulja). Ako ste namakali, tada kuhajte u vodi od namakanja. Ako ste pržili rižu, tada zagrijte do vrenja određenu količinu vode i uspite poprženu rižu. Dodajte prstohvat soli, zatvorite ekspresni lonac, dovedite do vrenja, stavite prigušivač plamena i smanjite vatru. Kuhajte 50 minuta pod tlakom.

Nakon 50 minuta skinite lonac s vatre i ostavite da odstoji 10-15 minuta prije otvaranja. Kod je tlak pao, otvorite lonac i drvenom žlicom izvadite rižu u porculansku ili staklenu zdjelu. Pri tom vodite računa da ravnomjerno rasporedile i izmiješate rižu sa vrha, iz sredine i sa dna. Time riža postaje uravnoteženija. Ovako kuhana riža pod tlakom ima prirodno slatkast okus i daje veoma mirnu, snažnu energiju.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi