Kaša sa pšeničnim mekinjama

U 1 litru vrelog mlijeka dodati pšenične mekinje ili mekani dio (bez kore) crnog kruha (od cijelog zrna pšenice), kao i jedno žumance jajeta. Dobiva se kaša.


Koristi se kao lokalni oblog protiv čireva (furunkula), apscesa (zagnoja), flegmona (zapaljenja staničnog tkiva izazvanog gnojenjem i praćenog bolom), antraksa (crnog prišta) djelujući tako što sakuplja i odvodi gnoj, a također smiruje i bol u zglobovima (naročito koljenima).

Kaša se može dobiti i od: 5 izlupanih (izgnječenih) listova kupusa, 2 glavice crnog luka (također izgnječenog), 5 šaka pšeničnih mekinja i malo vode. Kuha se 20 minuta dok voda ne ispari i ne nastane žitka masa. Ovu kataplazmu dok je još vruća treba staviti na platno, obložiti oboljelo mjesto, i držati 2-4 sata.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi