Kurkuma i aronija protiv stanica raka

Kad je riječ o kurkumi, ona je također izuzetno ljekovita, a u upotrebi je preko 5000 godina. Aktivni sastojak kurkume je kukurmin, koji čak i u vrlo malim koncentracijama ima ljekovito djelovanje.


Kurkumin je antitumorski polifenol, koji učinkovito inducira apoptozu u U373, što znači da se zaustavlja smrtonosna stanična linija od proizvodnje novih stanica i širenja. Kada se koriste zajedno, i aronija i kurkuma izazivaju obranu protiv raka mozga.

Prema jednoj studiji kurkumin također suzbija širenje mnogih drugih tipova stanica raka, i učinkovito blokira formiranje tumora, njihovu reprodukciju, kao i metastaze.

Osim antikancerogenog djelovanja kukurma je djelotvorna i kod probavnih smetnji, bolesti jetre, ateroskleroze, osteoartritisa, menstrualnih tegoba, te bakterijskih infekcija, a sve zbog vrlo moćnih antioksidativnih, protuupalnih i antibakterijskih svojstava.

Sve ove informacije nam govore ono što smo isticali nebrojeno puta do sada, priroda nam nudi lijek za sva stanja i bolesti, a na nama je samo da izaberemo koji ćemo od njih koristiti. U potrazi za zdravljem nemojte se samo slijepo oslanjati na preporuke medicinske znanosti jer su vrlo često vođene isključivo profitom, a ne vašom dobrobiti. U potrazi za istinom potrebno vam je znanje, a do njega ćete doći istraživanjem. Dakle, tražite, pitajte i istražujte, a dobivena znanja i pozitivna iskustva dijelite s drugima.

Više na ovu temu

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi