Kako se pravi vino od kupine?

Kupinovo vino, odnosno vino od kupine je od davnina poznato kao koristan i jako učinkovit lijek protiv anemije.


Kupinovo vino se također koristi i u slučaju iscrpljenosti, neuhranjenosti te za regulaciju probave, i krvnog tlaka.

Ova ljekovita tekućina pojačava apetit te doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće. Postoje dokazi da kupinovo vino uspješno uklanja i kožne bolesti poput lišajeva i površinskih osipa po tijelu.

Vino uspješno smanjuje razinu povišenog kolesterola a sprečava i zgrušavanje krvi. Kupinovo vino smanjuje mogućnost pojave srčanih bolesti te neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest ili Alzheimerova bolest.

Priprema vina od kupine objašnjena je u članku Recept za pripremu domaćeg kupinovog vina.

Vino se pije ujutro na prazan stomak ili na večer prije nego odete na spavanje. U ljekovite svrhe dnevna doza trebala bi biti od 0,5dl do 1dl vina, koje se pije u dužem vremenskom periodu, od 2 do 3 mjeseca.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi