Zečji trn

Kod travara koji se dugo bave ljekovitim biljem omiljena je tema razgovor o jačim ili najjačim biljnim diureticima, kao i razgovor o tegobama branja.


Iskapanje korijena zečjeg trna doista je nešto što malo koji travar voli. Ali, ako imate tegoba s nakupljanjem vode u organizmu tada uzmite "zečji trn"!

Ova biljka koristi u liječenju vodenih bolesti, i to sakupljanja vode u svim organima, i svih drugih bolesti kod kojih je potrebno pojačati mokrenje, te za detoksikaciju organizma, reumu, giht i bolne zglobove, srčane i plućne bolesti, bolesti krvi jer pročišćava krv i cijeli organizam, tegobe s jetrom, otklanjanje kamenca i pijeska u bubregu i mjehuru, umirenje upala i bolova bubrega i mjehura (nazivaju ga urinarnim sedativom).

Ako se uzima preventivno tada sprječava stvaranje kamenaca i katara mjehura, bolesti kože kao što su razni kronični osipi, psorijaza, lišajevi, ekcemi, razne kožne nečistoće.

Ljekoviti su svi dijelovi biljke - list, korijen i cvijet zečjeg trna.

Korijen zečjeg trna rabimo za liječenje bolesti jetre i žuči. U kombinaciji s ostalim ljekovitim biljem dobro utječe na metaboličke procese. Zečji trn je biljka koja se redovito stavlja u čajne mješavine za diuretični učinak kao i za liječenje urinarnog sustava.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi