Ovom prilikom vam predstavljamo neke od poznatijih i djelotvornijih prirodnih recepata uz pomoć kojih ćete normalizirati krvni tlak.
TINKTURA OD ČEŠNJAKA
Sastojci: 250 g bijelog luka, litra 60-postotnog alkohola.
Priprema: Oguljen bijeli luk sitno narezati i staviti u bocu, naliti alkohol i ostaviti na toplome mjestu (oko 30C) -10 dana.
Uporaba: Uzimati tri puta dnevno po 20-30 kapi kod svih navedenih oboljenja, osim kod oboljenja žuči. Zdrave osobe mogu je, bez straha, uzimati u preventivne svrhe.
SOK OD LISTOVA MEDVJEĐEG LUKA
Priprema: Listove samljeti i iz njih iscijediti sok pomoću cjediljke ili sokovnika s centrifugom.
Uporaba: Uzima se 1-3 jušne žlice na dan s vodom, čajem ili jogurtom, i to netom pripremljen, svježi sok.
TINKTURA OD LISTOVA MEDVJEĐEG LUKA
(za jače mokrenje i detoksikaciju)
Sastojci: 5-10 g svježeg usitnjenog lista medvjeđeg luka, 1 dl 70-postotnog alkohola.
Priprema: Mljevene listove močiti 21 dan u alkoholu te procijediti.
Uporaba: Uzimati 15-20 kapi na kocki šećera, s vodom, sokom ili čajem. Ako se radi s rakijom, treba odstajati 30 dana.
ČAJ OD IMELE
(za navedena oboljenja)
Sastojci: 3 čajne žličice usitnjene imele, 6 dl vode.
Priprema: toplom (ne vrućom) vodom preliti bilje, poklopiti i pustiti preko noći. Ujutro procijediti.
Uporaba: piti po jednu šalicu čaja ujutro, u podne i navečer.
ČAJ OD IMELE ILI GLOGA
(za visoki tlak)
Sastojci: 100 grama usitnjene imele, 100 g matičnjaka, 100 g usitnjenih plodova gloga, 2 dl vode. Priprema: Sve sastojke dobro izmiješati. Od čajne mješavine uzme se 1 jušnu žlicu bilja, prelije toplom (ne vrućom) vodom, poklopi se i pusti preko noći. Ujutro procijediti.
ČAJ OD CVJETOVA GLOGA
(univerzalni čaj za navedene probleme)
Sastojci: 1 jušna žlica cvjetova gloga, 2 dl vode.
Priprema: vrućom vodom preliti cvjetove, poklopiti i nakon pola sata procijediti.
Uporaba: piti po potrebi 2-4 šalice čaja na dan. Čaj se može zasladiti medom.
ČAJ OD PLODOVA GLOGA
Sastojci: 1 jušna žlica zgnječenih plodova gloga, 2 dl vode.
Priprema: zgnječene plodove gloga nama-kati u vodi oko 2-3 sata i potom prokuhati. Poklopiti i nakon jednog sata procijediti.
Uporaba: piti dvije do tri šalice dnevno.
Nema komentara :
Objavi komentar