Liječenje slabokrvnosti prirodnim lijekovima


Znakovi anemije, odnosno slabokrvnosti su bljedoća, umor, česta glavobolja, slaba probava i pomanjkanje apetita.


Da bi liječili anemiju prvo je potrebno osigurati da bolesnik miruje, te ako je moguće da obitava na čistom zraku bogatom kisikom. Visinski zrak pogoduje anemičnim osobama jer se u tom podneblju krv brže obnavlja.

Bolesnik treba da jede laganu hranu koja okrepljuje te po mogućnosti da konzumira i dostatne količine voća. Voće treba jesti prijesno jer se tako u tijelo unose velike količine željeza, vitamina i drugih hranjivih tvari koje su potrebne organizmu.

Potrebno je piti domaće čajeve, prijesno mlijeko, voćne sokove te pred večer popiti ili čašu dobrog domaćeg vina ili čašu piva, radi bolje probave.

Jedna do dvije jabuke ujutro pomažu u borbi protiv anemije. Da bi se slabokrvnost bolje liječila, jabuke se mogu zasladiti pčelinjim medom. Ne treba napominjati da se treba koristiti isključivo domaći provjereni med.

Slabokrvne osobe u jelovnik trebaju dodati slabije pečene jetrice, a uz jetrice dobro je jesti salatu od maslačka ili mladog špinata. Pored spomenute hrane, radi unosa bjelančevina u organizam dobro je jesti grah, grašak, golubinje meso, meso jarebice, janjetinu, pastrmku, paradajz, srdele, punomasni sir, tunjevinu i zečetinu.

Na kraju vam donosimo jedan prirodni, biljni recept za liječenje slabokrvnosti:


Mjesec dana, umjesto vode pijte šaku mladih lisnih pupoljaka koprive koje ste kuhali u 1 litri vode 15 minuta. U zimskom periodu upotrebljavajte osušene pupoljke ali uzmite dozu od pola šake pupoljaka na 1 litru vode.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi