Prirodni lijekovi za bijelo pranje


Prije nego počnemo pisati o lijekovima protiv bijelog pranja spomenuti ćemo par savjeta kako izbjeći da dođe do ove neugodne pojave.


Bijelo pranje je upala sluznice vagine, pa se i liječi na način kako se liječe i sve druge upale. Da bi se žena riješila bijelog pranja treba se pridržavati nekih osnovnih uputa koje ćemo navesti u daljnjem tekstu.

Savjeti za borbu protiv bijelog pranja


Trudite se da izbjegavate prevelika opterećenja, te pazite na osobnu higijenu. Uvijek gledajte da koristite primjereno rublje, ovdje mislimo na prirodna pamučna vlakna, i rublje koje je čisto i ne zateže osjetljiva područja. Svakako se ostavite pušenja i pretjeranog konzumiranja kave.

Danas je dobro poznato da se protiv bijelog pranja uspješno borimo uz pomoć mliječne kiseline. Nekada prije su udate žene za liječenje bijelog pranja koristile moloksan, odnosno koncentrat sirutke, jer ona sadrži prirodnu mliječnu kiselinu koja je odlična kao dezinficirajuće sredstvo za ispiranje vagine.

Za ispiranje vagine koristio se i čaj od kamilice, a mješavina ovog prirodnog lijeka ide po receptu: Na jednu litru čajaod kamilice potrebno je dodati 3 do 4 žličice moleksana.

Napominjemo da je bijelo pranje bolest koja se liječi kroz duži period. Potrebno je strpljenje, ustrajnost i stroga dosljednost da bi se oslobodili ove upale.

Prirodni lijekovi za bijelo pranje


Odličan čaj protiv bijelog pranja: Potrebno je uzeti mješavinu od po 3 žlice lista bršljana i kore od hrasta, te po jednu žlicu preslice i lista od breze te dvije žlice kamilice. Mješavinu treba dobro promiješati i kuhati u litri vode oko 5 minuta. Ovaj čaj pijte dva puta na dan po malu šalicu, te sa istim čajem ispirite upaljeno mjesto.

Još jedan čaj za liječenje bijelog pranja: Za ovaj čaj potreban je stolisnik i mrtva kopriva. Dvije žlice mješavine spomenutih biljaka prelijemo sa četvrtinom litre vode, zakuhamo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta. Čaj se pije kroz duži period, dva do tri puta na dan.

Liječenje bijelog pranja pomoću ispiranja


Da bi riješili bijelog pranja možete pokušati sa ispiranjem: Napravite sebi oparak od rusomače, koprive, stolisnika i divljeg luka, te gospinog plašta i kore od hrasta. Ovim se oparkom ispirite češće tijekom dana.

Ishrana je bitna u liječenju bijelog pranja


Za ishranu, koja je dobra u borbi protiv bijelog pranja preporučujemo često konzumiranje peršina, dubčaca te dosta sirove hrane.

Biljku dubčac možete koristiti u juhama i uz jela sa povrćem.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi