Žganci od kukuruzne kaše


Kukuruznu kašu (prekrupa) isprati u puno vode nekoliku puta i odlijevati pljevu koja ispliva na površinu, dok ne ostane zlatnožuta kaša. Staviti u ekspresni lonac 1 šalicu kaše i 3 šalice vode, malo posoliti i kuhati pod pritiskom oko 90 minuta. Ostaviti da se ohladi uz miješanje vode koja pliva na površini.

Hladni žganci mogu se rezati i prepeći ili se na njih maže namaz. Mogu se jesti umjesto kruha ili kolača.

Kaša se može kuhati i kraće (60-70 min), ali tada se ne dobiju tako gusti žganci.

Kukuruzna kaša se kombinira s rižom, ječmom i drugim žitaricama. Kuhana kaša može poslužiti kao podloga za voćni kolač ili se dodaje tijestu za kruh.

Žganci od cjelovitog kukuruznog brašna mogu se skuhati u "lopti'' na isti način kao žganci od ječmenog brašna.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi