Voćni kruh


Sastojci:

1kg tijesta za miješani ili pšenični kruh
300g grožđica
po 200 g suhih šljiva, marelica, smokava, jabuka
50g rogačevog brašna
po 100g sjeckanih oraha, lješnjaka i badema
malo soli, cimeta, vanilije, muškatnog oraščića

Priprema: Suho voće oprati i malo namočiti sa prstohvatom soli (da se lakše melje i sjecka). Pola samljeti u mesoreznici, a pola nasjeckati na rezance. Grožđice namočiti sa malo soli i dodati cijele. Lješnjake i orahe grubo samljeli ili isjeckati nožem na dasci. Sve sastojke dodati zamiješanom tijestu za kruh i još dobro sve zajedno izmijesiti. Radimo male okrugle kruščiće u »rajngli« od 1 litre, zarežemo rozetu da se kruh lakše diže i ostavimo na toplom dok se ne digne. Voćni kruh se brže ispeče od običnog kruha i dovoljno mu je od 60 do 90 minuta. Trajnost ovog kruha je mjesec dana. Odličan je uz čaj za popodnevnu užinu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi