Sastojci:
1 šalica heljdine prekrupe, prstohvat soli
3 šalice vode, rasol
4 jušne žlice sitno nasjeckanog peršina
5 šalica narezanoga kiselog kupusa
Priprema: Operite heljdu i pržile je nekoliko minula u tavi. Ulijte vodu i rasol te zagrijte. Metnite heljdu i sol u zagrijanu tekućinu. Poklopite i kuhajte 20 minuta. Pirjajte sitno narezani kupus u maloj količini vode, a zatim ga pomiješajte s heljdom. Prelijte preljevom i pospite peršinom.
Mogućnosti: Za bogatiji sastav i okus stavite 100 grama dimljenog tofua.
Preljev: 1/5 šalice tamarija, 1 čajna žličica soka iz procijeđenog korijena đumbira. Ulijte preljev preko heljdine salate i promiješajte. Premjestite u zdjelu i poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar