Juha s misom, prosom i bučom


Sastojci:

1/2 šalice prosa
1 šalica sjeckanog luka
1 šalica kockica buče
1/2 šalice narezanog celera
4 šalice vode
1 žlica misa
1 list popržene alge nori (nije obvezno)
nasjeckani peršin za ukras

Priprema: Operite proso pa ga popržite u prethodno zagrijanoj suhoj tavi. U loncu poslažite povrće, počevši s celerom, zatim stavite luk, a buču na vrh. Stavite proso iznad povrća i pažljivo ulijte vodu da pokrije sastojke do buče. Kuhajte na umjerenoj vatri postupno dodajući vodu koliko proso upija. Nemojte miješati. Kad je proso skuhano nakon 25 do 30 minuta, razmutite pastu miso s malo vruće juhe iz lonca i dodajte jelu. Neka prokuha još 2 do 3 minute. Ukrasite algom nori vezanom u vrpce i listićima peršina.

Ovo se jelo može pripremati i s drugim žitaricama: ječmom, smeđom rižom, heljdom, zobi ili pšenicom.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi