Sastojci:
1 žlica sezamovog ili maslinovog ulja
1 glavica luka
1 mrkva
1 korijen i list maslačka
1 šalica zobenih pahuljica
1l vode
miso pasta od soje ili morska sol, peršinovo lišće
Priprema: Na zagrijano ulje dodajte sjeckani luk i malo pirjajte. Dodajte na tanke ploškice izrezan korijen maslačka, mrkvu isjeckanu na polumjesece, prstohvat morske soli i malo vode. Pirjajte poklopljeno 10 minuta. Dolijte 1l vode i kad voda proključa zobene pahuljice, te kuhajte još 10 minuta. Lišće maslačka operite i narežite na rezance, te dodajte 2-3 minute prije završetka kuhanja.
Razmutite 1 žličicu miso paste od soje sa 2 žlice vruće juhe i ulijte odmah nakon dodavanja lišća. Umjesto tog začina možete dosoliti po potrebi. Prije nego poslužite, ukrasite juhu sjeckanim lišćem peršina i cvjetićima kuhane mrkve.
Nema komentara :
Objavi komentar