Juha od zobenih pahuljica


Sastojci:

1 žlica sezamovog ili maslinovog ulja
1 glavica luka
1 mrkva
1 korijen i list maslačka
1 šalica zobenih pahuljica
1l vode
miso pasta od soje ili morska sol, peršinovo lišće

Priprema: Na zagrijano ulje dodajte sjeckani luk i malo pirjajte. Dodajte na tanke ploškice izrezan korijen maslačka, mrkvu isjeckanu na polumjesece, prstohvat morske soli i malo vode. Pirjajte poklopljeno 10 minuta. Dolijte 1l vode i kad voda proključa zobene pahuljice, te kuhajte još 10 minuta. Lišće maslačka operite i narežite na rezance, te dodajte 2-3 minute prije završetka kuhanja.

Razmutite 1 žličicu miso paste od soje sa 2 žlice vruće juhe i ulijte odmah nakon dodavanja lišća. Umjesto tog začina možete dosoliti po potrebi. Prije nego poslužite, ukrasite juhu sjeckanim lišćem peršina i cvjetićima kuhane mrkve.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi