Gusta (krem) juha od ječma


Sastojci:

300g ječmene kaše
1 veća mrkva
1 korijen žute repe
1 korabica
1 poriluk
1 šalica sojinog ili običnog mlijeka
1 žlica kuzua ili gustina
2 žlice ulja
2 žlice sjeckanog peršina, majčine dušice lovora, morske soli, đumbira ili papra

Priprema: Ječam skuhajte kao u prethodnom receptu, povrće očistite i narežite na kockice, pirjajte nekoliko minuta i izmiješajte sa skuhanim ječmom. Dodajte majčinu dušicu i list lovora, posolite i kuhajte na tihoj vatri oko pola sata. Izvadite lovor i majčinu dušicu a juhu izmiksajte. Zgusnjivač razmutite sa malo mlijeka ili vode i dodajte u juhu. Kao začin možete upotrijebiti miso, umak od soje ili kiselo vrhnje.

Gotovu juhu pospite sa sjeckanim peršinom.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi