Sastojci:
300g ječmene kaše
1 veća mrkva
1 korijen žute repe
1 korabica
1 poriluk
1 šalica sojinog ili običnog mlijeka
1 žlica kuzua ili gustina
2 žlice ulja
2 žlice sjeckanog peršina, majčine dušice lovora, morske soli, đumbira ili papra
Priprema: Ječam skuhajte kao u prethodnom receptu, povrće očistite i narežite na kockice, pirjajte nekoliko minuta i izmiješajte sa skuhanim ječmom. Dodajte majčinu dušicu i list lovora, posolite i kuhajte na tihoj vatri oko pola sata. Izvadite lovor i majčinu dušicu a juhu izmiksajte. Zgusnjivač razmutite sa malo mlijeka ili vode i dodajte u juhu. Kao začin možete upotrijebiti miso, umak od soje ili kiselo vrhnje.
Gotovu juhu pospite sa sjeckanim peršinom.
Nema komentara :
Objavi komentar