Oboljenja želuca - Kako ih liječimo ljekovitim biljem?

Kod želučanih oboljenja stavljamo na želudac tijekom dana u trajanju od 4 sata obloge od švedskoga bilja i ako je to izvedivo, bilo bi dobro, da to vrijeme bolesnik provede izvan postelje.


Obloge samo moramo omotati s nečim toplim kako ne bi došlo do pothlađivanja. Tijekom noći stavljamo obloge od poljske preslice smekšane na pari, a osim toga, ako stalno imamo jake bolove, u trajanju od dva sata ujutro i popodne, stavljamo iste takve obloge i ostajemo u postelji. Uz stavljanje obloga valja piti, gutljaj po gutljaj, jednu i pol do dvije litre ljekovitog čaja pripravljena, kad god je moguće, od svježe koprive i nevena, pomiješanih u jednakim dijelovima. U početnom stadiju raka na želucu pomaže svježe istisnut sok zečje soce, i to svaki sat tri do pet kapljica popijenih u već preporučenom čaju.

Naučite još o liječenju ljekovitim biljem, i kako se pojedina biljka koristi u liječenju. Ljekovite biljke spomenute u ovom tekstu su poljska preslica, kopriva, neven i zečja soca. Detaljnije o pojedinoj ljekovitoj biljci pročitajte na postavljenim linkovima.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi