Kako popržiti bijeli luk da bude još ukusniji?

Ne samo da je zdrav, nego je bijeli luk jako ukusan i dobar začin mnogim jelima. Neki pak ne vole okus bijelog luka, pa zbog njih i donosimo ovaj recept, kako da bijeli luk bude još ukusniji.


Zagrijte pećnicu na oko 200C.

Ogulite glavicu bijelog luka (što se da skinuti rukama), te odrežite gornji dio glavice kako je pokazano na slici ispod.


Sada stavite tu već pripremljenu glavicu bijelog luka na foliju


Umotajte glavicu bijelog luka u foliju i postavite ju u posudu za pečenje


Nakon nekih 40 minuta (kada vrhom noža osjetite da je češanj bijelog luka mekan) imate gotov prepečen bijeli luk. Jako je ukusan, a možete ga jesti sa nekim drugim povrćem ili još bolje na prepečenom kruhu.


Dobar tek!

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi