Što je atletsko stopalo i kako se liječi prirodnim putem?

Ova pojava (bolest), koja pali i svrbi, vjerojatno je najčešća gljivična infekcija danas, a izazvana je mikroskopskom gljivicom. Ona se može manifestirati bilo kada, ali najčešća nam radi probleme kada je vruće.


Više faktora može pospješiti pojavu atletsko stopalo, a to su: znojenje, nečistoća, žuljanje čarapa ili cipela, direktan dodir s parazitom (primjerice, uporabom tuša zaražene osobe).

Budući da je zarazna, ta infekcija može se proširiti na druge dijelove tijela — primjerice, ruke i lice — nakon dodira s prvotnim mjestom infekcije.

Predloženi lijek koji liječi atletsko stopalo: Blagom četkom i kiselim sapunom brižljivo operite stopala u toploj vodi. Napravite obilnu pjenu i sapunajte pet do deset minuta, a potom operite i obrišite. Namažite stopala jabučnim octom, ne izostavljajući ni prostor između stopala. Ponavljajte svake večeri, dok infekcija ne prestane.

Osim toga pomaže i često mijenjanje čarapa i brisanje noga čistim ručnikom, nakon svake kupke. Da biste izbjegli ponovnu infekciju, ručnike i čarape trebalo bi prekuhavati. Čarape se mogu i namočiti u otopini od 6 centilitara (trećina čaše) crnog vinskog octa u 4 litre hladne vode. Ne Ispirite: samo osušite na suncu. Otopina octa odlična je za uklanjanje vonja prljavih čarapa i daje im čist i svjež miris.

Još jedan prirodni lijek za atletsko stopalo
Mnoge osobe tvrde da su postigle dobre rezultate cvjetovima crvene djeteline. Kuhajte jednu čašu tih cvjetova dok se voda ne zgusne i pustite da se ohladi. Namažite brižljivo oprana stopala. Ponavljajte navečer sve dok infekcija ne nestane.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi