Čišćenje krvnih sudova

Ako želite da pročistite krvne sudove pijte kakao. To je savjet stručnjaka koji su u brojnim istraživanjima potvrdili da prah ploda ove biljke obiluje flavonoidima te da sprečava taloženje masnoće na zidovima arterija i smanjuje rizik od formiranja tromba.


Kada je ovaj napitak u pitanju, tim naučnika iz američkog Univerziteta Cornel dokazao je da šalica kakaa sadrži 2 puta više antioksidanasa od čaše crnog vina, 3 puta više nego šalica zelenog čaja i čak 5 puta više od šalice crnog čaja.

Dobar je i bijeli luk - Glavicu bijelog luka isitniti i pomiješati s čašom kiselog mlijeka, ostaviti da odstoji preko noći, sljedećeg dana popiti iz 5 puta.

Jabukov ocat povećava zgrušavanje krvi, uspostavlja normalan menstrualni ciklus, doprinosi ozdravljenju krvnih sudova itd. Najvrednija osobina ovog octa je visoki sadržaj kalija, neophodnog za stvaranje energije, a također za uravnoteženost živčanog sistema.

Još jedan lijek od bijelog luka


Očistiti 30 češnjeva bijelog luka (ili 3 veće glavice) i sitno ih isjeckati. Tri cijela limuna (sa žutom korom) dobro oprati mlakom vodom, obrisati kuhinjskom krpom, isjeckati na sitne komade i izmiješati sa bijelim lukom. Sve staviti u manji lonac i preliti 1 lit prethodno prokuhane i ohlađene vode. Sadržaj zagrijavati do 70 – 80 stupnjeva, ili u nedostatku termometra, dok voda ne počne da struji. Važno je da voda ne proključa, inače će biti izgubljen sadržaj aktivnih supstanci. Lonac skloniti sa šporeta, poklopiti i ostaviti da odstoji 12 sati. Sadržaj zatim procijediti i u staklenu bocu i čuvati u frižideru.

Najmanje 40 dana uzimati po 1 dcl ove tečnosti svakog jutra, na prazan želudac. Za puno djelovanje potrebno je 4 puta spravljati ovaj lijek, s obzirom da će jedna boca trajati 10 dana.

Riječ je o snažnom pročistaču krvi i zidova krvnih sudova, koji višestruko djeluje povoljno na čitav organizam.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi