Prirodni lijekovi za liječenje seboroičnog dermatitisa

Da bi liječili seboreični dermatitis prirodnim putem, pokušajte ispirati zahvaćene dijelove tijela dole opisanim preparatima.


Žalfija protiv seboreje

Odvar od žalfije koristi se za ispiranje dijelova kože zahvaćenih seborejom. žličicu sitno isjeckane žalfije preliti sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji pola sata. Procijediti i ispirati oboljelu kožu i vlasište, pa sačekati petnaestak minuta. Potom isprati mlakom vodom.

Losion od peršina

U 150 ml ključale vode staviti žlicu peršina i desetak listova zelene salate. Ostaviti da ključa 15 minuta, skloniti sa vatre i sačekati da se potpuno ohladi. Ovaj losion koristi se odmah nakon pranja kose, tako što se utrljava u vlasište, ostavi da djeluje 10-15 minuta, a zatim dobro ispere.

Losion od čička i koprive

Po pet žlica lista koprive, cvijeta kamilice i lista čička preliti sa 12 dl ključale vode i ostaviti da odstoji 15 minuta, a zatim procijediti i dodati 3 dl vinskog octa, te dobro izmiješati. Natopiti vatu i nanositi losion na korijen kose ujutro i uvečer tijekom 20 dana.

Čičkovo ulje

Šaku suhog i sitno isjeckanog sjemena čička preliti sa malo 90% alkohola i ostaviti da odstoji 14 dana, pa doliti pola litra maslinovog ulja. Ostaviti četiri tjedna na toplom mjestu, uz povremeno mućkanje. Da bi alkohol ispario, bocu sa uljem ne treba zatvarati čepom već gazom ili papirom koji je prethodno izbušen.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi