Regenerirajte svoj organizam uz par šnita pomno odabranog kruha

Detoksikacija prije svake dijete


Opterećeni stresom, manjkom tjelovježbe i užurbanim tempom života, na jelovniku nam se često potkrade nezdrava i teško probavljiva hrana, stoga je potrebno s vremena na vrijeme organizmu vratiti prirodnu ravnotežu čišćenjem, odnosno detoksikacijom.

Nisu potrebni posebni proizvodi da biste svome organizmu omogućili regeneraciju, a tijelo tonificirali. Pri tom ne bismo smjeli izostaviti kruh koji zahvaljujući posebnom sastavu žitarica i obogaćen sjemenkama ili povrćem naš organizam opskrbljuje neophodnom energijom u obliku složenih ugljikohidrata. Uostalom, temelj pravilne prehrane zagovara unos 50-60% dnevnih kalorija upravo u obliku složenih ugljikohidrata.

Detoksikacija tijela u tri dana: omogućite vašoj koži sjaj, a tijelu dobru pripremu za zdravu dijetu


Dan prvi

Tijekom prvog dana savjetuje se jesti najviše povrće (sirovo i kuhano), popiti oko litru čaja od koprive i mente i pola litre mineralne vode. Uvijek treba paziti da se povrće ne prekuha čime gubi nutritivne vrijednosti, a od začina dozvoljena je tek mala kavena žličica maslinovog ulja i minimalno soli. Kao međuobrok možete odabrati ananas ili sirovu mrkvu.

Dan drugi

Sljedeći dan posvećenje proizvodima napravljenim od cjelovitih žitarica i koštunjićavog voća. Tog se dana na jelovniku mogu naći fermentirani mliječni proizvodi (jogurti, kisela mlijeka, kefiri) koji djeluju na tonifikaciju organizma preko reguliranja ravnoteže crijevne flore. Iskoristite veliki izbor vrsta kruha u svim većim trgovinama i poigrajte te se s tankim slojem mliječnih namaza koji će dati potrebnu energiju i osjećaj sitosti kroz cijeli dan. Večer završite uz koštunjićavo voće i šalicu toplog nezašećerenog čaja.

Dan treći

Od trećeg dana vrijede poznata pravila pravilne prehrane - nikada nemojte preskakati obroke! Tako nakon kvalitetnog doručka (jogurt, banana ili kivi, namaz i kruh od pšeničnog i raženog brašna), treba pojesti nešto za užinu. Primjerice, tanka kriška kruha sa sjemenkama lana i suncokreta prava je zamjena za prutiće od žitarica koji su često puni šećera. Nakon toga se jede jedna jabuka ili naranča i užina je gotova. A za ručak je najbolje jesti sirovo ili kuhano povrće s malo posnog mesa, dok su ugljikohidrati u obroku opet zastupljeni u obliku kriške finog kruha od cjelovitog zrna žitarica sa sjemenkama. Kao desert, možete si priuštiti i koju kockicu čokolade. Popodnevna užina može se sastojati od fermentiranog mliječnog proizvoda, a večera treba biti posve lagana. I konačno, tu se isto tako dobro uklapa kriška finog integralnog kruha uz dodatak, primjerice, luka ili rajčice, čime će se upotpuniti i taj obrok i dati osjećaj sitosti.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi