Voće i povrće u čaši


Odaberite voće i povrće za pripremu vašeg zdravog napitka.


Za kupnju zdravih namirnica, voća i povrća, otiđite do prve trgovine ljekovitim biljem ili dijetetske trgovine, jer u njima možete pronaći doista širok izbor namirnica - od đumbira do sirupa od javora (ili "sirupa od kadulje" koji je i vrlo koristan za kure čišćenja). Tako se, uz malo inicijative, sve može uvesti u ovaj svijet okusa koji je velik dar za organizam i puni ga energijom.

I ne zaboravite: nema limenki. Izbjegavajte zamrznute namirnice, osim u iznimnim slučajevima.

Umjesto  toga, ako je ikako moguće, uvijek birajte voće i povrće iz ekološkog uzgoja (organskog ili biološkog), to jest bez dodataka i ostataka fertilizatora, pesticida i štetnih kemijskih proizvoda. U najboljem slučaju, nisu preporučljivi.

U Europskoj uniji postoji zakon koji uređuje i štiti sve namirnice i proizvode ekološke agrikulture, koji se lako razlikuju od ostalih jamstvenom markicom. I, na kraju, namirnice i proizvodi biodinamičke agrikulture (koju su razvili sljedbenici učenja antropozofije Rudolfa Steinera) još su jedan mogući put u potrazi za najvećom kvalitetom, a u ovom slučaju na vrlo suptilnoj razini, u namirnicama.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi