Kožni tretmani ljekovitim biljkama


Tretmani kože uz pomoć ljekovitog bilja. Uklonite apscese i akne, liječite atletsko stopalo i druge kožne bolesti uz pomoć prirode.


Liječenje čira ili apscesa

Da bi ublažili vanjske apscese, potrebno je napraviti oblog dodavanjem ne više od 6 kapi eteričnog ulja bergamota, kamilice, lavande ili čajevca, posebno ili u kombinaciji, u lonac zakuhale vode i natopite oblog u njoj. Držite oblog na čiru do 30 minuta i obnovite kada se oblog ohladi.

Uklonite akne

Liječite akne antiseptičkim eteričnim uljima koja istodobno poboljšavaju obnavljanje kože, kao što su ulja čajevaca, geranija, lavande ili palmarose. To radite tako da umiješate nekoliko kapi spomenutih ulja u blaga bazna ulja. Biljni tretmani za vanjsku upotrebu uključuju otopine bazge, lavande, nevena ili hamamalisa. U oralnoj primjeni pripravci s crvenom djetelinom, čičkom ili echinaceom mogu osnažiti sustav.

Narodni lijek za atletsko stopalo

Za liječenje atletskog stopala upotrijebite eterično ulje čajevca ili lavande, ili češanj češnjaka koji se utrljava u kožu dva ili više puta na dan. Indijski začin kurkuma pomiješan s tinkturom nevena ili smirne može se nanositi između nožnih prstiju.

Domaći tonici za suhu kožu

Pripravite sami sebi tonik za kožu tako da umiješate eterična ulja u kremu za kožu bez dodataka mirisa (parfema). Stavite 3 kapi ružina i 3 kapi ulja sandalovine ili 4 kapi neroli ulja (od naranče) i 2 kapi ružina ulja u 25 grama kreme za kožu. Arnika (Arnica montana), neven, čajevac i hamamelis mogu se također koristiti u obliku paste ili kreme.

Tretman za lice od ruže i kamilice

Napunite široku posudu toplom vodom, dodajte 3 kapi ružina i 4 kapi eteričnog ulja kamilice. Glavu pokrijte ručnikom i ostanite licem nad posudom 5 minuta. Opustite se sljedećih 15 minuta, a zatim nanesite tonizirajući losion. Za suhu kožu: pomiješajte 5 žličica ružine vode i 2 žličice vode narančina cvijeta. Za masnu kožu: pomiješajte 6 žličica ružine vode i 2 žličice hamamelisa.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi