Biljka koja oživljava pamćenje - Vidovita trava


Ljekovita biljka, poznata pod imenom Vidovita trava (eufrazija) poznata je među botaničarima kao ugledna biljka posebnih ljekovitih svojstava, koja je lijek za neke tegobe očiju. Ipak malo ljudi zna da je ona također i među prvim biljkama koje su korisne za pamćenje, odnosno poboljšanje pamćenja.


Liječnici su uvidjeli i priznali terapeutske vrijednosti ove biljke, koje se odnose na razvoj pamćenja i jačanje intelektualnih sposobnosti. Kao jedan primjer možemo spomenuti doktora Asuda, japanskog liječnika, koji tvrdi da je uspješno liječio 500 pacijenata od lošeg pamćenja prepisujući im vidovitu travu.

Gospodin sa inicijalima R. K opisuje: “U svom radu često sam koristio terapeutska svojstva vidovite trave, praveći čaj od 25 do 30 grama vidovite trave u tri četvrt litre vrele vode. Dodavao sam dvije jušne žlice meda od djeteline; potom bih procijedio čaj i ohladio ga. Pio sam jednu čašu između obroka. Rezultat toga bio je da sam se sjećao činjenica i događaja — pa čak i onih koje bi bilo bolje zaboraviti!”

Još neki nazivi po kojima je ova ljekovita biljka poznata su: Dragočka, dragonka, očanica, oči majke Božje, vidica, vidovita trava...

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi