Sastojci:
2 šalice prosa
2 šalice na kocke narezane zimske buče
1 1/2 - 1 3/4 šalice vode na šalicu prosa
prstohvat soli na 1 šalicu prosa
Priprema: Operite proso i ispržite ga u tavi dok ne postane zlatno žute boje. Operite buču i narežite na kocke. Stavite proso i buču u lonac pa ulijte vodu i morsku sol. Poklopite, neka se razvije tlak. Kuhajte po tlakom 15 - 20 minuta (stavite prigušivač vatre). Maknite lonac s vatre i pričekajte da tlak prestane. Sastojke za pečenje premjestite u posudu s poklopcem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta. Kad je gotovo, proso i buča moraju izgledati kao kukuruzni kruh. Režite na kriške i poslužite toplo.
Ovo je izvrsno, prirodno slatko jelo za jesen i zimu. Tamno žute je boje i čvrsta sastava primjerena glavnom prvom obroku.
Nema komentara :
Objavi komentar