Sastojci:
1 šalica isjeckanog luka
1 šalica kolutića maslačkovog korijena
1 šalica kolutića mrkve
1/2 šalice kolutića peršina i/ili pastrnjaka
1 šalica kupusa izrezanog u deblje rezance
1 šalica kockica tikvice, patišona ili buče
2 žlice ulja (tamno sezamovo ili suncokretovo) morska sol, sojin umak Shoyu ili tamari sjeckano lišće maslačka ili peršina
Priprema: Na zagrijano ulje dodajte kockice luka i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte ostalo korjenasto povrće, prstohvat soli i kratko pirjajte uz miješanje na jakoj vatri. Polijte malo vode ili temeljca od povrća, poklopite i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte rezance kupusa i kockice tikvice, patišona ili buče i pirjajte poklopljeno još oko 15 minuta. Na kraju začinite sa 2 žlice sojinog umaka, kratko prokuhajte i garnirajte sjeckanim peršinom ili lišćem maslačka.
Ovo jelo je odličan prilog uz kuhanu žitaricu. Potpomaže rad jetre (zbog malo gorkastog okusa) i čisti krv, te potiče rad srca i tankog crijeva.
Nema komentara :
Objavi komentar