Sastojci:
2 kombu alge od 15 cm namočene i narezane u komade od 2,5 cm
1 šalica celera narezanog u velike komade
1 šalica čičoke narezane na komade debele 2,5 do 1cm
1 šalica daikona raščetverenog i narezanog na komade od 2,5 cm
1 šalica mrkve narezane na komade pod kutem od 90'
0,5 šalice čička narezanog dijagonalno, voda
1-2 čajne žličice taman soja sosa
Priprema: Stavite kombu na dno teške posude, pa poslažite na nj povrće ovim redom: čičoka. celer, daikon, mrkva i čičak. Ulijte toliko vode da pokrije samo sloj čičoke. Zagrijte do ključanja, smanjite vatru, poklopite i kuhajte dok povrće nije skoro gotovo. Dodajte malo tamarija i nastavite kuhati dok povrće ne omekša, a tekućina ne ispari. Prije no što je isparila sva vode protresite lonac gore-dolje da bi pomiješali povrće i podjednako ga pokrili tekućinom od kuhanja.
Mogućnosti: Kombinacija sastojaka može se mijenjati da bi se stvorio novi, izvrstan okus jela. Često se stavlja korijen lopoča, tempeh, tofu pržen u dubokom ulju, repa, žuta repa, pastrnjak, celer, luk, suhi tofu, shiitake gljive i soja. Umjesto kombu mogu se uzeti i wakame alge.
Nema komentara :
Objavi komentar