Recepti od biljke Aloe vera

Kućni lijek za liječenje kaktusom aloe vera - lijek za mnoge bolesti.


Sirup od aloe vere napravite sami sebi kako je opisano u tekstu ispod:

Za početak ćemo napisati neke osnovne informacije u vezi ove ljekovite biljke. Recept za lijek od listova aloe vere je jako jednostavan. Možete ga sami napraviti i piti i kod kuće.

Aloe vera ima jedinstvenu biokemijsku strukturu. Biljka sadržava izvanredno uravnotežene količine vitamina C i E, sadržava i važne minerale kao što su: cink, polisaharidi, enzimi i drugi slični. Također, uz 200 važnih bio-aktivnih sastojaka za organizam Aloe vera ima i 20 osnovnih minerala i 20 aminokiselina kao i brojne druge vrijedne tvari u punoj zrelosti biljke Aloe vere.

Svakako je Aloe vera jedna od najkorisnijih biljaka na Zemlji , za zdravlje čovjeka .

Aloe vera se dosta koristi u kozmetici jer ima blagotvorni učinak na ljudsku kožu, također sadrži i korisne mineralne i vitaminske sastojke koji pomažu čišćenju organizma. Ti sastojci su dobri za reguliranje i optimalno usklađivanje prirodnih tjelesni i imunoloških mehanizama u nama sa kojima se naše tijelo brani od napasnika raznih bolesti.

Aloe vera sadrži i sastojke koji ublažavaju posljedice različitih upala i alergija. Aloe vera liječi bolesti zubnoga mesa, pomaže u lučenju želučanih kiselina i pomaže kod mnogih drugih stanja koja muče čovjeka.

Unutarnji mesnati dio biljke - Aloe vere - služi kao spremnik vode i sličan je gelu. Od davnina je Aloe vera poznata kao eliksir dugovječnosti, zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava, ova biljka naziva se i 'kraljica ljekovitih biljaka'.

U svijetu je poznato oko 240 vrsta aloe, ali samo 1 biljka iz ove porodice ima ljekovita svojstva a to je aloe vera koja je poznata i pod nazivom aloe vera Barbadensis Miller. Žbog čega baš ova biljka?

Ime je dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na otoku Barbadosu i uvrstio u registar ljekovitoga bilja svijeta.

U principu i prirodno Aloe vera raste samo u područjima sa toplom i suhom klimom, najbolji uvjeti za ovu biljku su prosječna godišnja temperatura iznad 22 stupnja celzija - klima koju imaju na primjer Meksiko i Karibi.

Za liječenje se najviše upotrebljava unutrašnji dio biljke Aloe vere, odnosno njezin gel. Gel je želatinasta masa koja popunjava unutrašnjost lista kaktusa - Aloe vere.

Stručnjaci su utvrdili da ta unutrašnjost Aloe vere odnosno, gel iz biljke u sebi sadrži preko 240 ljekovitih i hranjivih tvari kao što su: kalij, kalcij, magnezij, željezo, mangan, cink, bakar, krom, natrij, vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, E, C i folnu kiselinu.
U biljci pronalazimo i mukopolisaharide: a) imuno-modulatori - koji pomažu kod oboljelih od AIDS-a, raka i imunoloških poremećaja, zatim to su i b) antioksidansi - koji imaju antibakterijsko, protuupalno i antivirusno djelovanje.
Također, tu su i aminokiseline: one su potrebne organizmu za sintezu bjelančevina a gel iz Aloe vere lista ima 7 od 8 esencijalnih aminokiselina i 11 od 14 ne esencijalnih aminokiselina, dakle ukupno 18 ovakvih.
Aloe vera i svojim listovima sadrži i enzime: gel ukupno sadrži 16 enzima iz grupe - proteaza, amilaza, lipaza i celulaza koji pomažu organizmu probaviti bjelančevine, ugljikohidrate, masti i celulozu.
U gelu pronalazimo antrakinine, lignine, saponine, sterole i još mnoge druge tvari.

Ako se gel Aloe vere pije kao napitak tada ima djelovanje kako je u nastavku opisano: uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore u našem tijelu jača imunološki sustav našega organizma smanjuje upale u tijelu detoksicira naš organizam potiče metabolizam i rad svih organa: jetre, bubrega, žuči, srca, probavnoga i živčanoga sustava, potiče rad kože i očiju. Gel Aloe vere pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i opojnih droga, poboljšava i ubrzava zacjeljivanje oštećenja, liječi tuberkulozu pluća, liječi čir u stomaku, unutrašnje upale - tj. upalne procese i bolesti karaktera čira, kao što je gripa i angina.

Aloe vera liječi zastarjele bolesti koje već traju godinama, povećava apetiti i hrani tijelo vitaminima i mineralima. Liječi rak, bolesti u stomaku, trajne glavobolje, bolesti crijeva, astmu ili bronhitis, kostobolju srce i krvožilni sustav. Također je Aloe vera dobra jer smanjuje visoki krvni tlak.
Pomoću gela Aloe vere liječe se bubrezi, otoci, ženske bolesti, koagulacija krvi, nesanica, nervoza, gliste, sifilis, sve infektivne parazitne bolesti, poremećaji ličnosti, oboljenja oka, uha, multipla skleroza, embolija i tromboza vena, osip, išijas, hemoroidi, premorenost, upala grla, sva virusna oboljenja, anemija ili slabokrvnost, upala zglobova, grčevi, dijabetes, artritis, herpes, ovčje boginje, nedostatak vitamina D, parkinsonova bolest, reuma i mnoga druga oboljenja.

Recept za pripremu sirupa aloe vere: Aloe veru - biljku - kaktus ne treba zalijevati 5 dana prije uzimanja listova i pravljenja sirupa. Dakle, nakon pet dana što niste biljku zalijevali uzimate listove za pripremu sirupa. Sa biljke koja bi trebala po mogućnosti biti stara od 1 do 5 godina (što starija to bolja ) uzeti 300 grama listova. Listove treba samljeti na mašinu za mljevenje mesa. Potrebna vam je 1 litra kvalitetnoga crnoga vina (čistoga), 500 grama cikorije (kave), 2 žlice svježega meda (400 grama proljetnoga cvjetnoga meda sa saćem), 0,5 litre čistoga alkohola (iz ljekarne ili apoteke).
Sve ovo pomiješati skupa, i staviti u tamnu bocu te tako ostaviti da stoji na hladnom, mračnom i suhom mjestu. Provjerite da li je dobro zatvorena boca i budite sigurni da je boca zamračena - omotajte ju aluminijskom folijom.

Nakon 5 dana stajanja sirup aloe vere je gotov i pije se na slijedeći način:
PRVIH 5 DANA: uzima se 3 puta dnevno po 1 malu žličicu ovoga sirupa prije jela na 2 sata. Dakle popije se žličica sirupa Aloe vere ujutro i nakon 2 sata obvezno doručkovati, isto tako prije ručka i prije večere na 2 sata popiti žličicu sirupa.
NAKON PRVIH 5 DANA: sve ostale dane, piješ 3 puta dnevno po 1 veliku žlicu, ovoga sirupa prije jela na 1 sat. Dakle nije više prije jela 2 sata nego od 6. dana po 1 sat prije jela pije se 1 velika žlica sirupa za razliku od prvih 5 dana kada ste pili po 1 malu žličicu sirupa, 2 sata prije jela.
Sirup morate piti najmanje PUNA 3 TJEDNA a preporuča se piti ga 2 mjeseca.

VAŽNA NAPOMENA: tečnost se nakon svakih 5 dana procijedi i to uvijek onolika količina koja je potrebna za 1 tjedan. Ostalo se ostavi da stoji i dalje na hladnom i tamnom mjestu, kako se lijek ne bi pokvario.

Kura liječenja traje dakle samo 2 mjeseca u godini i trebali bi osjetiti promjenu u zdravstvenom stanju ako imate bilo kakve simptome od gore spomenutih bolesti.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi