Aloe vera je prirodni lijek protiv mnogih bolesti

Kućni lijekovi za liječenje kaktusom aloe vera


Sirup od aloe vere napravite sami uz ovaj recept. Kako se pravi opisali smo u tekstu ispod.

Za početak ćemo vas uputiti u neke osnovne informacije o ovoj ljekovitoj biljci. Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike, a izgledom podsjeća na kaktus. U listovima biljke je sadržana znatna količina vode. Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom. Ona ima antibakterijsko djelovanje pa zbog toga uspješno sprečava sve vrste infekcija.

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože lica i tijela i drugih dermatoloških problema.

Znanstvenici kažu da je aloe vera: 'Velika ljekarna u maloj biljci'


Ovaj recept (koji ćemo na kraju u cijelosti predstaviti) od aloe vere nastao je ne tako daleke 1968 god. u Moskvi (Rusiji) na onkološkom institutu a prva ga je koristila i isprobala gospođa Marija Sadulokova koja je pila ovaj lijek aloe vere te se uspješno izlječila se od raka na maternici.

Aloe vera ima jedinstvenu biokemijsku strukturu, sadržava izvanredno uravnotežene količine vitamina C i E, sadržava i važne minerale kao što su: cink, polisaharidi, enzimi i drugi elementi. Uz 200 važnih bioaktivnih sastojaka za organizam Aloe vera ima i 20 osnovnih minerala i 20 aminokiselina kao i brojne druge vrijedne tvari u punoj zrelosti biljke Aloe vere.

Svakako je Aloe vera jedna od najkorisnijih biljaka na Zemlji, za zdravlje čovjeka.

Aloe vera osim što se koristi u estetici, jer ima blagotvorni učinak na ljudsku kožu, također sadrži i korisne mineralne i vitaminske sastojke koji pomažu čišćenju organizma, reguliraju i optimalno usklađuju prirodne tjelesne imunološke mehanizme u nama sa kojima se naše tijelo brani od napasnika i raznih bolesti.

Aloe vera sadrži i sastojke koji ublažavaju posljedice različitih upala i alergija. Biljka liječi bolesti zubnoga mesa, te pomaže u lučenju želučanih kiselina.

Unutarnji mesnati dio Aloe vere - polutropske biljke služi kao spremnik vode i sličan je gelu. Od davnina je Aloe vera poznata kao eliksir dugovječnosti, zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava, ova biljka ili kaktus Aloe vera naziva se i 'kraljica ljekovitih biljaka'.

U svijetu je poznato oko 240 vrsta ALOE, ali samo 1 biljka iz ove porodice ima ljekovita svojstva a to je aloe vera koja je poznata i pod nazivom aloe vera barbadensis miller.

Najviše se upotrebljava unutrašnji dio biljke Aloe vere odnosno njezin gel ili želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista.

Stručnjaci su utvrdili da ta unutrašnjost Aloe vere tj. gel aloe vere u sebi sadrži preko 240 ljekovitih i hranjivih tvari poput:

više od 20 minerala: kalij, kalcij, magnezij, željezo, mangan, cink, bakar, krom, natrij i drugi
mnoštvo vitamina: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, vitamin E, C i folnu kiselinu
mukopolisaharide: a) imuno-modulatori - koji pomažu kod oboljelih od AIDS-a, raka i imunoloških poremećaja, zatim to su i b) antioksidansi - koji imaju antibakterijsko, protuupalno i antivirusno djelovanje
aminokiseline: one su potrebne organizmu za sintezu bjelančevina a gel iz Aloe vere lista ima 7 od 8 esencijalnih aminokiselina i 11 od 14 ne esencijalnih aminokiselina, dakle ukupno 18 ovakvih
enzime: gel ukupno sadrži 16 enzima iz grupe - proteaza, amilaza, lipaza i celulaza koji pomažu organizmu probaviti bjelančevine, ugljikohidrate, masti i celulozu

Ako se gel Aloe vere  pije kao napitak onda djeluje na organizam ovako: uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore u našem tijelu, jača imunološki sustav našega organizma, smanjuje upale u tijelu, detoksicira naš organizam, potiče metabolizam i rad svih organa (jetre, bubrega, žuči, srca, probavnoga i živčanoga sustava), potiče rad kože i očiju. Aloe vera pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i opojnih droga. Poboljšava i ubrzava zacjeljivanje oštećenja, liječi tuberkulozu pluća, liječi čir u stomaku, unutrašnje upale - odnosno, upalne procese i bolesti karaktera čira, kao gripa, angina i slične upale.

Recept za sirup aloe vera glasi: Aloe veru - biljku - kaktus ne treba zalijevati 5 dana prije uzimanja listova i pravljenja sirupa. Tek nakon 5 dana sa biljke koja bi trebala po mogućnosti biti stara od 1 do 5 godina (što starija to bolja ) uzeti 300 grama listova aloe vere. Što starija to je zrelija i ima više ljekovitih tvari. Listove treba samljeti na mašini na kojoj se melje meso. Uzeti 1 litru kvalitetnoga crnoga vina i 500 grama kave. 2 žlice svježega meda (400 grama proljetnoga cvjetnoga meda sa saćem) i 0,5 litre čistoga alkohola (iz ljekarne). Sve ovo pomiješati skupa, u tamnoj boci i tako ostaviti da stoji na hladnom, mračnom i suhom mjestu. Provjerite da li je boca dobro zatvorena i budite sigurni da je boca zamračena. Najbolje ju omotati u aluminijsku foliju.

Nakon 5 dana stajanja sirup aloe vere je gotov i pije se na slijedeći način:

PRVIH 5 DANA: uzima se 3 puta dnevno po 1 malu žličicu ovoga sirupa prije jela na 2 sata. Dakle popije se žličica sirupa Aloe vere ujutro i nakon 2 sata obvezno treba doručkovat, isto tako prije ručka i prije večere na 2 sata popiti žličicu sirupa.

NAKON PRVIH 5 DANA: sve ostale dane, piti 3 puta dnevno po 1 veliku žlicu ovoga sirupa prije jela na 1 sat. Dakle nije više prije jela 2 sata nego od 6. dana po 1 sat prije jela. Piti 1 veliku žlicu sirupa za razliku od prvih 5 dana kada ste pili po 1 malu žlicu sirupa, 2 sata prije jela. Sirup se mora piti najmanje puna 3 tjedna a preporuča se piti ga 2 mjeseca.

VAŽNA NAPOMENA: tečnost se nakon svakih 5 dana procijedi i to uvijek onolika količina koja je potrebna za 1 tjedan. Ostalo se ostavi da stoji i dalje na hladnome i tamnome mjestu, kako se ne bi pokvarilo.

Kura liječenja traje samo 2 mjeseca u godini i trebali bi osjetiti promjenu u zdravstvenom stanju.

Ako nemate biljku Aloe vere kod kuće onda ju možete nabaviti u biljnim apotekama, neke biljne apoteke sigurno ju imaju.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi