Zdravi sladoledi

Sladoled od jagode


Sastojci:
250 g jagoda
225 ml kokosovog vrhnja
2 žlice sirupa od agave
¼ žličice vanilije u prahu
½ žličice limunovog soka

50 g jagoda narežite i stavite na stranu. Ostale sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu, te izlijte u zdjelu i dodajte narezane jagode. Stavite u zamrzivač i kada se rubovi počinju pretvarati u kristale, izvadite i ponovo izmiksajte, vratite u zamrzivač na još pola sata i poslužite.

Sladoled od borovnica


Sastojci:
100 g indijskog oraščića
180 g zamrznutih borovnica
80 ml vode
2 žlice sirupa od agave

Sve sastojke izmiksajte u blenderu, nekoliko oraščića nasjeckajte i ostavite sastrane. Smjesu izlijte u posudu, stavite u zamrzivač, nakon nekoliko minuta ponovo izradite i dodajte oraščiće te vratite u zamrzivač na pola sata.

Sladoled od čokolade


Sastojci:
50 ml kozjeg mlijeka
150 g ksilitola (zdrava zamjena za šećer, možete pronaći u trgovinama zdrave hrane)
3 velika žumanjka
475 ml ovčjeg jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
½ žličice vanilije u prahu
3 žličice kakao praha
2 žličice rastopljenog sirovog kakao maslaca

Zagrijte kozje mlijeko i 100 g ksilitola dok se ne rastopi. Umutite žumanjke s preostalim ksilitolom u velikoj zdjeli te dodajte vruću smjesu mlijeka i izmiksajte dok smjesa ne postane glatka. Vratite smjesu u tavu i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 3 minuta stalno miješajući dok se krema ne zgusne i počne odvajati od žlice. Maknite s vatre ostavite da se ohladi, povremeno promiješajte kako se ne bi stvorile grudice.

U međuvremenu izmiješajte jogurt, ekstrakt vanilije i vaniliju u prahu  te postupno umutite prvu smjesu u jogurt.

Kakao prah i rastopljeni kakao maslac pomiješajte, izmiksajte kako bi dobili krem smjesu.

Sve sastojke izlijte u jednu posudu, zamrznite na pola sata, izvadite iz zamrzivača, izradite te sve ponovo vratite u zamrzivač na još sat vremena.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi