Sladoled od jagode
Sastojci:
• 250 g jagoda
• 225 ml kokosovog vrhnja
• 2 žlice sirupa od agave
• ¼ žličice vanilije u prahu
• ½ žličice limunovog soka
50 g jagoda narežite i stavite na stranu. Ostale sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu, te izlijte u zdjelu i dodajte narezane jagode. Stavite u zamrzivač i kada se rubovi počinju pretvarati u kristale, izvadite i ponovo izmiksajte, vratite u zamrzivač na još pola sata i poslužite.
Sladoled od borovnica
Sastojci:
• 100 g indijskog oraščića
• 180 g zamrznutih borovnica
• 80 ml vode
• 2 žlice sirupa od agave
Sve sastojke izmiksajte u blenderu, nekoliko oraščića nasjeckajte i ostavite sastrane. Smjesu izlijte u posudu, stavite u zamrzivač, nakon nekoliko minuta ponovo izradite i dodajte oraščiće te vratite u zamrzivač na pola sata.
Sladoled od čokolade
Sastojci:
• 50 ml kozjeg mlijeka
• 150 g ksilitola (zdrava zamjena za šećer, možete pronaći u trgovinama zdrave hrane)
• 3 velika žumanjka
• 475 ml ovčjeg jogurta
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• ½ žličice vanilije u prahu
• 3 žličice kakao praha
• 2 žličice rastopljenog sirovog kakao maslaca
Zagrijte kozje mlijeko i 100 g ksilitola dok se ne rastopi. Umutite žumanjke s preostalim ksilitolom u velikoj zdjeli te dodajte vruću smjesu mlijeka i izmiksajte dok smjesa ne postane glatka. Vratite smjesu u tavu i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 3 minuta stalno miješajući dok se krema ne zgusne i počne odvajati od žlice. Maknite s vatre ostavite da se ohladi, povremeno promiješajte kako se ne bi stvorile grudice.
U međuvremenu izmiješajte jogurt, ekstrakt vanilije i vaniliju u prahu te postupno umutite prvu smjesu u jogurt.
Kakao prah i rastopljeni kakao maslac pomiješajte, izmiksajte kako bi dobili krem smjesu.
Sve sastojke izlijte u jednu posudu, zamrznite na pola sata, izvadite iz zamrzivača, izradite te sve ponovo vratite u zamrzivač na još sat vremena.
Nema komentara :
Objavi komentar