Vatrenog je okusa, pospješuje probavu i daje osjećaj sitosti. Đumbir je snažan antioksidant. Može se piti topao ili ohlađen.
Svježi đumbir možete nabaviti u dućanima zdrave hrane, na tržnici te u nekim velikim trgovačkim lancima. Kako bi đumbir zadržao sva ljekovita svojstva, najbolje ga je čuvati u zamrzivaču i to zatvorenog u plastičnu vreću ili zamotanog u krpu.
Za jednu šalicu čaja narežite na ploške 2 cm đumbira. Zajedno sa čajnom žlicom zelenog čaja prelijte s 250 ml vruće vode. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim procijedite.
Đumbir se već stoljećima koristi kao prirodni lijek za mnoge različite bolesti, od kojih se mnoge odnose na stimulaciju probavnog trakta. Njegovi aromatični sastojci u kombinaciji sa zelenim čajem povećavaju potrošnju energije.
Nema komentara :
Objavi komentar