Prirodnim lijekovima liječite dijabetes

Dijabetes je bolest poznata kao kronično oboljenje koje nastaje uslijed nedostatka inzulina u organizmu. Nedostatak inzulina dalje rezultira poremećajem metabolizma glukoze, proteina i masnoća.


Najčešći simptomi koji nam ukazuju na dijabetes su suhoća u ustima, opća slabost organizma i umor, te znatan gubitak težine.

Biljka za koju je poznato da uspješno regulira razinu šećera u krvi je maslačak.


Maslačak smo već spominjali, kao i njegova ljekovita svojstva, no ovo je još jedna prilika da ga spomenemo u kontekstu liječenja uz pomoć prirode.

Da bi liječili dijabetes potrebno je da u proljeće, za vrijeme cvjetanja maslačka, svakog dana pojedete po desetak svježih stabljika te biljke. Prije konzumiranja maslačak je potrebno oprati, nakon toga odstraniti cvijet te pojesti samo stabljiku. Stabljiku maslačka polako, dobro sažvačite prije nego ju progutate.

Pored maslačka, protiv dijabetesa dobar je i cimet. Cimet je još jedan dobar prirodni lijek. On povećava aktivnost inzulina, pa imamo da jedna žlica cimeta tijekom dana može znatno utjecati na smanjenje razine šećera u organizmu. Pored dobre regulacije šećera, cimet je dobar i za održavanje razine kolesterola.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi