Namirnice koje možete sačuvati u posudicama za led

Posudice za led ne moraju biti rezervirane samo za vodu, a samo nekoliko zgodnih ideja može vam uštedjeti novac i vrijeme, ali i potaknuti vašu kulinarsku kreativnost. Donosimo neke namirnice koje možete spremiti u obliku zaleđenih kockica.


SVJEŽE ZAČINSKO BILJE

Miris i blagodati svježeg začinskog bilja poput ružmarina, bosiljka, majčine dušice, peršina i origana možete očuvati na način da ih zamrznete u posudicama za led.

Priprema: Nasjeckajte bilje i stavite u otvore posudice te prelijte s maslinovim uljem i zamrznite. Na ovaj način bilje će ostati svježe tijekom cijele godine, a vama prilikom pripreme jela uštedjeti vrijeme jer zamrznutu kockicu dovoljno je ubaciti u jelo prilikom kuhanja.

PESTO

Omiljeni pesto onaj je od dodataka jelima koji je uvijek poželjno imati u kući, no onaj iz kućne radinosti nema dug vijek trajanja zbog čega je ideja o zamrzavanju idealna.

Priprema: Ostatke pesta jednostavno žlicom prebacite u posudice za led koje ste prethodno premazali maslinovim uljem i zamrznite. Ovaj način uštedjet će vam vrijeme prilikom pripreme jela jer dok se tjestenina skuha, kockice se stignu odmrznut nakon čega ih je dovoljno umiješati u umak.

ČOKOLADA

Miljenica brojnih sladokusaca poželjna je u svakom obliku, a u zamrznutom je posebice zahvalna kada želite ljetni napitak zasladiti s nečim posebnim.

Priprema: Čokoladu sa što većim udjelom kakaa rastopite na pari i dodajte slatko vrhnje ( na 100 g čokolade stavite 100ml slatkog vrhnja) kada se ohladi smjesu prelijte u posudice za led i stavite u zamrzivač. Kockicu možete dodati u mlijeko ili u sladoled, ovu zgodnu ideju posebice će obožavati djeca.

VINO

Par gutljaja vina u boci nikako nije za čuvanje, ali zato ga možete spasiti na način da ga zamrznete.

Priprema: Vino, crno ili bijelo, jednostavno prelijte u posudice za led i zamrznite. Prilikom pripreme koja u svom receptu traže vino u jelo jednostavno ubacite kockicu ili dvije vina.

RAJČICA

Omiljeni ljetni umak možete napraviti u većoj količini i ostatak pospremiti u posudice za led.

Priprema: Rajčice skuhajte u kipućoj vodi i ogulite im kožu te ih izmiksajte u blenderu, dodajte malo šećera, soli i po želji bosiljak. Kratko prokuhajte i ohladite te prelijte u posudice za led. U dinstano povrće jednostavno ubacite par kockica umaka ili ih dodajte u tjesteninu.

KELJ ILI BROKULA

Svježe povrće koje nam nije nadohvat ruke tijekom cijele godine jednostavno zaledite. Ovo je izvrsna ideja za jutarnje zdrave napitke koje uz sezonsko povrće i voće možete obogatiti i onim hranjivim koje trenutno nije u ponudi na tržnicama.

Priprema: Operite povrće i narežite ga na sitne komadiće te kratko blanširajte, a kada se ohladi stavite ga u posudice za led i nakapajte s vodom.

SEZONSKO VOĆE

Domaće voće poput jagoda, malina, ribizla svježim se može naći samo u jeku sezone. Kockice s voćem izvrstan su dodatak sladoledu, pudingu ili osvježavajućim napicima poput koktela, limunade ili vitaminske vode.

Priprema: Operite svježe voće i narežite ga na kockice i stavite u posudice za led. Prelijte ga s vodom i zamrznite.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi