Kako liječiti hemoroide - Šuljeve - prirodnim putem?


Danas mnogi ljudi boluju od šuljeva odnosno hemoroida. Ovo je izgleda bolest suvremenog društva, prouzrokovana 'blagodatima' razvoja i tehnologije. Šuljevi uglavnom napadnu završni dio debelog crijeva - taj dio zovemo čmar. Bolest može biti izazvana tvrdom stolicom, bolestima jetre, trudnoćom kod žena, loša prehrana i neki drugi faktori. Šuljevi mogu da prikriju rak debelog crijeva, zbog čega je jako važno otići na pregled i kontrolu, da bi liječnik ustanovio o čemu se zapravo radi.


Neki prirodni lijekovi za liječenje hemoroida ili njihovih simptoma su:

Mješavina: cvijeta divizme 2 žlice, stolisnika4 žlice, te list zimzelena 1 žlicu. Sve to preliti s dva decilitra ključale vode. Ostaviti poklopljeno da stoji 10 do 15 minuta, zatim ocijediti, po želji zasladiti medom i piti toplo triput dnevno prije jela.

Kora hrasta je poznata po djelovanju na krvožilni sustav, odnosno šuljeve. Uzmite mješavinu kore mladog hrasta 1 žlicu, preslice2 žlice, bokvice ženske 2 žlice i stolisnika 3 žlice. Ovu mješavinu preliti sa dva decilitra ključale vode te sve ostaviti da odstoji oko 15 minuta. Nakon toga procijediti, ako je potrebno zasladiti medom, i piti topao napitak tri puta na dan prije jela.

Divlji kesten je također dobar prirodni lijek za hemoroide. Plod divljeg kestena se oljušti, njegova smeđa kora osuši i usitni. Od te kore stavi se 5 žlica u pola litre 96% jakog alkohola. Boca se začepi i ostavi 10 dana da stoji. Dobro je bocu dnevno po koji put protresti. Od ove alkoholature uzima se 10 kapi dvaput dnevno s malo vode. Lijek uzimati 20 dana u mjesecu.

Kopriva u borbi protiv šuljeva - hemoroida. Korijen koprive žare, koja je ubrana u planinskim krajevima, čim se ubere, sitno se isiječe i 20 žlica stavi u litru komove rakije te ostavi 10 dana. Pije se ujutro natašte i prije spavanja po čašicu. Taj lijek liječi ne samo krvave šuljeve nego i druge unutarnje bolesti.

Dijeta protiv simptoma hemoroida


Prehrana čovjeka može imati jako veliki utjecaj na pojavu hemoroida. Potrebno je se pridržavati nekih pravila u ishrani da bi umanjili ili u potpunosti uklonili pojavu šuljeva. Hrana ne smije biti paprena, ljuta i sa mnogo začina. Treba jesti što više voća, povrća u obliku salate s uljem i sokom od limuna. Voćni kompoti naročito su korisni. U što većoj mjeri je dobro piti voćne sokove. Treba jesti kuhanu pšenicu koja se prethodno kvasila u malo vode, zatim je kuhati u pari sve dok ne popuca, a onda u šalici mlijeka prokuhati. Šetnja na svježem zraku i lagana vježba također mnogo koriste.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi