Matičnjak je dobar prirodni lijek


Matičnjak (Melissa officinalis) je odlična biljka, prirodni lijek za vraćanje osmijeha na lice. Za napetog čovjeka, izmučenog patnjom, bolešću ili životnim porazima u obitelji ili u društvu, matičnjak je pravi lijek. Ova biljka po svojim je ljekovitim svojstvima nadaleko poznata. Još od davnina slovi kao odličan prirodni lijek koji jača i oživljava srce, pomaže protiv noćnih strahova i depresije, te otklanja neraspoloženje i tugu.


Poznata travarka sv. Hildegarda iz Bingena govorila je kako će se rado smijati onaj tko jede ovu biljku, jer njezina toplina zahvaća slezenu i srce koje tako postaje radosno. lako pomaže i kod nekih drugih oboljenja, matičnjak je najpoznatiji kao prirodni lijek protiv psihičkih problema poput depresije, anksioznosti, napetosti i drugih poremećaja izazvanih stresom.

Posebno je dobar prirodni lijek protiv raznih strahova i hipohondrije.Za liječenje psihičkih poremećaja matičnjak se može kombinirati sa drugim ljekovitim biljkama koje imaju slično djelovanje poput gospine trave, valerijane, kamilice i lavande.

Kod nesanice i straha možete koristiti eterično ulje matičnjaka, no i sam čaj od matičnjaka povoljno djeluje na psihu. Često se upotrebljava kod psiholoških oboljenja, kao okrjepa u stresnim situacijama, kod depresivnih i tegobnih stanja, a pomaže i kod glavobolja uzrokovanih nervozom ili povraćanja na živčanoj osnovi. Uz to poboljšava pamćenje i priziva lijepe misli.

Priprema lijeka od matičnjaka: žličicu biljke prelijte s 2 dl vrele vode. Poklopite i pustite da odstoji 5 do 10 minuta. Procijedite i pijte svježe pripremljeni čaj. Kupelji i pranje odvarom ove biljke jačaju živce. Kada se uzima svakog sata po 1 žlica vina u kojem se je na četvrt litre 10 minuta kuhalo 8 grama lišća sa žlicom meda, obustavlja se lupanje srca, otklanja melankolija, histerija i živčano trzanje, slabost srca, nesvjestica i strahovanje.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi