Prirodni lijek za zaustavljanje proljeva

Donosimo Vam par prirodnih lijekova protiv proljeva. Odaberite sebi onaj koji Vam najbolje odgovara i koji najlakše možete pripremiti.


Kod dugotrajnog proljeva treba uzeti po 2 žlice ječma, zobi, pirike, koja se osim što se isjecka, još i u avanu dobro istuče (mora biti vrlo suha) te se u mlincu sve zajedno samelje, pomiješa, stavi u litru vode i kuha pola sata. Pustite sve da odstoji 15-20 minuta. Ocijedite i po želji zasladite. U napitak dodajte dosta soka od limuna i pijte prije jela tri puta dnevno.

Drugi prirodni lijek protiv proljeva: U čašu se nastruga divljeg kestena zajedno s korom. To se zalije dobrom domaćom šljivovicom i ispije. Preko noći stavlja se na trbuh oblog od toplog ulja.

Ako Vam ne odgovara niti jedan od gore opisanih lijekova, onda probajte ovo: Ispržite dvije žlice riže (kao da se prži kava). Kad je tako ispržena, dodajte 200 g hladne vode, i kuhajte tako dugo dok se riža ne smekša. To se jede bez masti i soli.

Još jedan lijek protiv proljeva: U lončić već ocijeđenog čaja od kamilice zakuha se mala žlica samljevene prave kave, pomiješa se i što je moguće toplije popije. To bi trebalo da zaustavi proljev.

Protiv proljeva je dobro i ovo: Četiri češnja bijelog luka usitniti i staviti u čašicu vinskog octa i popiti.

Ako unatoč ovim receptima niste pronašli što Vas zanima onda slijedite link i pročitajte još neke recepte kako da zaustavite proljev.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi