Brokula na dalmatinski način - Lešo


Sastojci:

0.5 kg brokule (cvjetovi i lišće)
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja, voda i morska sol

Priprema: Zakipite oko 1 litru vode sa prstohvatom morske soli i ubacite najprije deblje stabljike brokule, nakon 5 minuta dodajte cvjetove i još nakon 3 minute dodajte lišće samo na 1 minutu. Ako imate grančice brokule sa malim cvjetićima (iz domaćeg vrta - takove se ne mogu kupili u trgovinama) samo napravite nožem križ kroz stabljiku (da se lakše i brže skuha) i ubacite istovremeno cijele grančice da se kuhaju 2-3 minule. Nakon kuhanja brokulu odmah izvadile i prelijte hladnom vodom da sačuva lijepu zelenu boju. Češnjak sitno isjeckajte, pomiješajte s maslinovim ulje i prelijte brokulu. Vodu od kuhanja iskoristite kao temeljac za juhu.

Cijele grančice su lijepa dekoracija na tanjuru sa žitaricama i korjenastim povrćem, a mogu se koristiti i za ukrašavanje salata i sendviča.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi