Sastojci:
0.5 kg brokule (cvjetovi i lišće)
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja, voda i morska sol
Priprema: Zakipite oko 1 litru vode sa prstohvatom morske soli i ubacite najprije deblje stabljike brokule, nakon 5 minuta dodajte cvjetove i još nakon 3 minute dodajte lišće samo na 1 minutu. Ako imate grančice brokule sa malim cvjetićima (iz domaćeg vrta - takove se ne mogu kupili u trgovinama) samo napravite nožem križ kroz stabljiku (da se lakše i brže skuha) i ubacite istovremeno cijele grančice da se kuhaju 2-3 minule. Nakon kuhanja brokulu odmah izvadile i prelijte hladnom vodom da sačuva lijepu zelenu boju. Češnjak sitno isjeckajte, pomiješajte s maslinovim ulje i prelijte brokulu. Vodu od kuhanja iskoristite kao temeljac za juhu.
Cijele grančice su lijepa dekoracija na tanjuru sa žitaricama i korjenastim povrćem, a mogu se koristiti i za ukrašavanje salata i sendviča.
Nema komentara :
Objavi komentar